Van leerkracht naar wandelcoach…..

Na de PABO rolde ik meteen in mijn eerste baan als leerkracht op een Jenaplanschool. Wat een plezier heb ik beleefd met de kinderen door de jaren heen! Ik werd nieuwsgierig naar hoe er op andere scholen werd gewerkt en ik stapte over naar een school middenin een achterstandswijk. Een wereld van verschil, daar merkte ik dat ik meer wilde weten over gedrag, wat maakt dat een kind doet wat het doet? De volgende stap in mijn loopbaan als leerkracht was naar een school voor speciaal basisonderwijs. Ik had een “feeling” voor omgaan met gedragsmoeilijkheden en het smaakte naar meer.

Naast mijn baan in het speciaal onderwijs volgde ik de studie creatieve therapie drama op het HBO te Amersfoort. Tijdens de opleiding gaf ik dramatherapie aan groepen leerlingen van onze sbo school en aan leerlingen van andere scholen. Ik vond het zo leuk dat ik het onderwijs verliet en mijn eigen praktijk voor dramatherapie opzette. Daarnaast vond ik een parttime baan als dramatherapeut op een psychiatrische afdeling in een ziekenhuis.

Ik wilde mijn spel nog meer kunnen inzetten in coaching en volgde een opleiding tot trainingsacteur. Ik kreeg meer en meer opdrachten en kon volledig voor mezelf werken. Ik werkte met kinderen, jongeren en volwassenen en hielp hen middels drama, spelvormen en training/coaching met dat waar ze tegenaan liepen in hun dagelijks leven.

 

Toch miste ik nog iets… iets dat ik wèl vind als ik met mijn honden op stap ben. De frisse buitenlucht, de wandeling, de beweging! En zo kwam ik bij wandelcoachen uit, ik volgde een inspirerende wandelcoachopleiding bij het Coachbureau. Ook volgde ik een cursus intuitief coachen met honden bij de Kernkracht academie.  Nu kan ik mensen coachen buiten in de natuur. En als aanvulling ook mensen coachen met de hond als co-coach. De hond is een mooie spiegel die altijd puur en eerlijk is!  Buiten zijn is zo fijn, warm of koud, zon of regen, het maakt niet uit. In de natuur kom je tot rust, raak je geïnspireerd en verfrist.

 

 

Meer weten?

5 + 1 =